woensdag 30 november 2011

Inloopworkshop textiel bedrukken

Vorige week donderdag heb ik een inloopworkshop textiel bedrukken gegeven in de KunstClub in Eindhoven. Het was gezellig druk en er zijn mooie lappen gemaakt!  Wil je ook met zo'n workshop meedoen dan heb je zondag 11 december nog een kans.... dan geef ik weer dezelfde (gratis!) workshop, ook weer in de KunstClub. Van 12.00 tot 16.00 ben je welkom voor mijn workshop. Kijk op de activiteitenpagina om te zien wat er die dag nog meer gebeurd!dinsdag 29 november 2011

Textiel bedrukken

Met zelfgemaakte grote stempels ben ik textiel aan het bedrukken met acrylverf.  Omdat ik de stof wil gaan verwerken in boekomslagen en artquilts die toch niet gewassen gaan worden is het niet nodig om textielverf te gebruiken.

donderdag 24 november 2011

Kunst=Super markt


Vanmiddag van 12.00 tot 16.00 kun je mij hier aantreffen. Ik geef een inloopworkshop textiel bedrukken... helemaal gratis! Hier vind je de rest van het programma: WorkshopsGedurende vijf weken, van zaterdag 19 november tot en met zaterdag 24 december, loopt in deKunstClub.nl aan de Zeelsterstraat 147 (5652EE Eindhoven) een bijzonder evenement onder de naam “Kunst=Super markt”.
De groep kunstenaars die meedoet is inmiddels 32 mannen en vrouwen groot. Zij willen het publiek laten zien, dat kunst ook in deze tijd een nuttige functie heeft. Bijvoorbeeld als geschenk .... In deze Super markt van de kunst kost kunst € 2 tot € 200.
De variëteit aan werk is fascinerend. De club is feestelijk ingericht met allerhand werk, van schilderijen en foto’s tot keramiek, van papier tot textiel, van glas tot ijzer, van sieraden tot CDs, van gedichten tot jongleerballen-plus-cursus. Alles fris, origineel en nieuw.
Er loopt een uitgebreid programma van demonstraties, miniworkshops en optredens. Er komen kunstenaars ter plaatse werken. Er wordt regelmatig opgetreden met muziek en met woorden. De voorbereidingen van deze activiteiten verlopen OOK in de supermarkt, op informele wijze. Bezoekers kunnen zo zien en proeven hoe kunst tot stand komt en ze kunnen zelf ook dingen uitproberen .... De getoonde en gemaakte kunst is uiteraard te koop.

woensdag 23 november 2011

Paper Clip Pages op eigen wijze....

In het nieuwe uitgave van Cloth Paper Scissors: Pages
staat veel leuks! Cathryn Antyr heeft er een leuk project instaan... samen met Anita ben ik aan de gang gegaan. Cathryn gebruikt scans van kantoorartikelen, ik heb ervoor gekozen om naaispulletjes op de scanner te leggen.
Hier kun je zien wat ons inspireerde... en toen gingen we lekker aan de slag:

De scans hebben we uitgeprint op een laserprinter. Op die manier kun je over de prints verven zonder dat de printerinkt af gaat geven.Ik heb alles in blauwtinten gehouden, Anita ging voor een bonter gekleurd boekje. Als ondergrond gebruikten we rechthoekige bierviltjes.  Ik heb de achterkant ook blauw geschilderd.


en daarna nog oa met gesso bewerkt...


Hier ligggen de pagina's klaar om met een strook zelfgeverfde stof aan elkaar bevestigd te worden.


En zo zien voor- en achterkant eruit:
En dit is het boekje dichtgebonden:

dinsdag 22 november 2011

Weekend Friesland

Afgelopen weekend hebben wij in Friesland doorgebracht. Op zaterdag gingen we naar een open dag op het zeilschip de Antigua in Franeker. Wat een prachtig schip! We kregen een rondleiding aan boord en mochten overal rondkijken.Omdat het wel erg ver was om op 1 dag heen en weer te rijden hebben we via hotelkamerveiling een kamer geboekt in het Eden Oranje hotel in Leeuwarden. Zaterdagavond uit eten in een restaurant wat we twee jaar geleden (toen de grote quilttentoonstelling in Leeuwarden was) hebben ontdekt. 'tKookpunt bestond nog steeds en ook het eten was nog steeds heerlijk!

Zondagochtend na een uitgebreid ontbijtbuffet zijn we in de dichte mist weer teruggereden. Van Leeuwarden tot Veghel was het zicht minimaal, bij Veghel kwam de zon door en was het helemaal helder en in Eindhoven was het heel de zondag zonnig geweest....wat een verschil!

maandag 21 november 2011

Wat bloeit er in de tuin vandaag?

 Elke maandag gaan Anita en ik na het wandelen een blogje plaatsen met de foto van de week.
Thema is: wat bloeit er in de tuin vandaag.

 En bij mij is dat de 'ipheion uniflorum'  in z'n tweede bloei van het jaar.

Het blijft natuurlijk niet bij een fotoserie...het leuke is natuurlijk om de foto's te gaan gebruiken in een boekje...

Lisa Vollrath heeft veel leuke ideeen hiervoor op haar site staan en ook in de nieuwste uitgave van Cloth Paper Scissors: Pages staat veel inspiratie!

vrijdag 18 november 2011

Tyvek en vliesofix

Ik had nog wat witte tyvek liggen, daar moest nodig een kleurtje op!


Mijn voorraad beschilderde vliesofix kon ook wel wat groter...

een grote puinhoop op tafel....


Dan ook maar meteen wat verf in m'n journal gesmeerd.

Ik gebruik hier een dummie voor, lekker allerlei restanten verf erin! Als ik met stempels aan e gang ben ligt hij er ook naast, dan gaan er ook wat stempel afdrukken in, net zolang tot de pagina met een paar lagen verf ed bedekt is.

donderdag 17 november 2011

Zeep gieten

Alweer een tijdje geleden heb ik samen met mijn ouders een zeepworkshop gevolgd bij Soapmade.

We maakten 'rocksoap', een zeepje met verschillende kleuren net als een echt steentje. Vanwege de tijd van het jaar kozen we voor bruin/oranje tinten en een lekkere herfstgeur.  Na het gieten van de basis moest de zeep minstens 24 uur uitharden. Twee dagen later hadden we de vervolgworkshop.

Deze tweede avond hoefden we alleen de zeep op maat te snijden. Omdat we rocksoap wilden maken sneden we onregelmatige vlakken aan de zeep.

 Dit zijn verschillende zeepjes die Karin in haar webwinkel verkoop.

woensdag 16 november 2011

Mozaiek

Mijn laatste twee ballen met glasmozaiek zijn gevoegd. Nu heb ik een set van drie in de vensterbank liggen.


Mijn volgende mozaiek project is een dienblad met glasmozaiek. Herken je de vogeltjes van de kaarten?


dinsdag 15 november 2011

Kaart gewonnen!

Deze mooie kaart kreeg ik van Tonny omdat ik volger bij haar geworden was! Bij 65 volgers gaat ze nog een kaart verloten!

maandag 14 november 2011

Glow Eindhoven

Dinsdagavond ben ik met H. naar Glow geweest.Dit jaar hebben we de grote fototoestellen thuis gelaten en gezien de grote mensenmassa die avond was dat een verstandige keus ;-)   Ik had natuurlijk wel mijn kleine camera bij me, die zit tenslotte standaard in mijn tas!
zondag 13 november 2011

ALQS6

Ik heb mijn quiltje ook binnen, en het is nog wel mijn eerste keuze!  Hij komt helemaal uit Australië en is gemaakt door Penny.


Na z'n lange reis moet ik er wel nog even een strijkbout overheen halen zie ik nu op de foto...

 Penny had bij het quiltje ook nog een mooie zelfgemaakte kaart, een lapje met koala's en een hartenhangertje gedaan.

zaterdag 12 november 2011

Another Little Quilt Swap 6

Mijn quiltje voor de ALQS6 is onderweg naar Amerika. Als het goed is komt hij ergens volgende week op z'n bestemming. Voor deze swap heb ik me laten inspireren door het gedicht 'Vallend licht' van Eva Libra en door de Zetti figuren die ik ook wel in mijn chunkies gebruik.

de eerste opzet


alle applicaties zitten vast 

close-up van het gezicht

Ik hoop dat Diana hem in het echt ook mooi vind!

vrijdag 11 november 2011

'Catching Motion' geopend!

Afgelopen zondag is onze fototentoonstelling in de KunstClub geopend. Iedereen is nog tot zondag 27 november welkom om de foto's te bekijken. Vanaf 19 november gaat onze tentoonstelling naadloos over in de volgende tentoonstelling: 'Art = Super' waar dan onder andere ook onze foto's te koop zijn.

Het opbouwen van de tentoonstelling.

Een gedeelte van de tentoonstelling.