donderdag 31 mei 2012

Kaarten

Twee stoffen kaarten verstuurd.  Een beterschapskaart naar Ierland (die helaas nog niet is aangekomen)


En een verjaardagskaart naar België en die was gelukkig wel op tijd daar!


woensdag 30 mei 2012

Weekend Enschede

Met de Pinksterdagen zijn we bij onze oudste op bezoek geweest, zijn studentenkamer bekeken .... er staat nu ook een bankstel in en de kleren lagen zelfs in de kast!

Het hele weekend was er een Jazz festival in de stad. Zaterdag hebben we op een terrasje zitten luisteren naar de Jazzerieje, jazz gezongen in dialect!  's Avonds heerlijk uit eten geweest bij het Kosterhoes, langzamerhand ons favoriete restaurant in Enschede!


Zondag was het begin van de kunstroute 'KunstenLandschap' in Roombeek en Lonneker, veel gezien en lekker gewandeld.


Het was een heerlijke korte vakantie in eigen land :-) die we afsloten op het terras van de Twentse Welle


dinsdag 29 mei 2012

Mooi weer

Gisteren heb ik heerlijk in de tuin zitten handwerken, mijn kleine vouwpatchworkje begint goed te groeien.


Opgestaan is plaats vergaan .... poes Harrie vindt mijn stoel ook erg fijn liggen!


Vanochtend was alweer mijn laatste tekenles voor de vakantie. We zijn naar de molen bij Oers gefietst en hebben daar lekker zitten tekenen.vrijdag 25 mei 2012

Borduurmachine

Gisteren ondanks het warme weer mijn borduurmachine tevoorschijn gehaald. Komend weekend wordt er bij de watersportvereninging 'de Residentie' weer de jaarlijkse zeilwedstrijd gehouden. Leuk om daarvoor een aantal prijzen beschikbaar te stellen!dinsdag 22 mei 2012

Mozaiek

De zon is klaar! gisteren zo donker mogelijk gevoegd en hij ligt nu te drogen.  Op naar het volgende project....


vrijdag 18 mei 2012

Kunstmarkt

Gisteren was er een hele leuke kunstmarkt in Best. We kwamen er nog een aantal bekenden tegen.


Zita stond er met haar schilderijen en tekeningen.


Elly van Herwijnen kende ik nog niet maar bij haar heb ik een aantal kaarten gekocht, etsen en monoprints.


Wilma Vogt zag ik ook voor de eerste keer, ze maakt mooie keramiek objecten. We hebben bij haar een mooie papaverbol voor in de tuin gekocht.


Ik kwam zelfs nog een oud schoolgenoot uit Schoonhoven tegen, ze heeft tegenwoordig haar eigen sieradenatelier. Kijk maar eens bij Yska Sieraden.

donderdag 17 mei 2012

Schilderen op stof

Ik had een hele tijd geleden een meter stevig linnen gekocht op de lapjesmarkt in Eindhoven. Volgens de verkoper ook heel geschikt om als schilderondergrond te gebruiken.

 Een paar weken geleden heb ik een stuk van het linnen bewerkt met gesso en ben ik begonnen. Eerst met het idee om het uiteindelijk te gaan gebruiken in een tas, een beetje zoals djpetitt ze maakt. Nu het werk klaar is weet ik het nog niet.... eerst blijft het maar eens een tijdje op de kast staan ;-)


zaterdag 12 mei 2012

Fraai bezoek

Vandaag kwam de Vlaamse Gaai op bezoek. Het vogelvoer smaakt hem duidelijk heel goed!
vrijdag 11 mei 2012

UFO's afmaken

Hier in huis slingeren nog wel eens wat ufo's rond ( unfinished objects = onafgemaakte werkjes ).  Gisteren met Agnes besloten dat we daar eens wat aan gaan doen!  Ik ben mijn zeshoekjesquiltje verder af gaan maken en Agnes heeft haar driehoekjesquilt tevoorschijn gehaald. 

Aan het eind van de dag was mijn quiltje klaar om te sandwichen en Agnes had er weer drie blokken bij gemaakt. Toch een goed resultaat van een dag gezellig samen handwerken!donderdag 10 mei 2012

Vierde dag OEQC, lekker rondkijken

Op de vierde en laatste dag van het OEQC heb ik de winkeltjes bekeken en op m'n gemak nogmaals de quilts bekeken die ik erg mooi vond. Heerlijk zo'n tentoonstelling zo dicht bij huis!
Volgend jaar worden we helemaal verwend! Omdat het OEQC naar het najaar gaat verhuizen zijn er volgend jaar twee tentoonstellingen! De Expo Veldhoven van 3 t/m 5 mei 2013 en de OEQC van 17 t/m 20 oktober 2013

woensdag 9 mei 2012

Wat bloeit er in de tuin vandaag dl. 18

Er komt steeds meer in bloei te staan maar deze week heb ik voor mijn Akelei gekozen.dinsdag 8 mei 2012

Derde dag OEQC, workshop Leslie Gabrielse

Op deze tweede en laatste dag van de workshop gingen we weer verder met ons ontwerp.  Ik ben begonnen  om ook op het grote werk de lijnen en vormen te sjabloneren die op mijn kleine ontwerp stonden.  Daarna bleek de linker onderhoek toch wel erg leeg te zijn en ik heb daar nog een vorm aan toegevoegd.

Regelmatig moesten we onze werkstukken op een prikbord ophangen om van een afstand te kunnen kijken... je ziet dan veel sneller waar nog iets moet gebeuren!

Zoals hier te zien is in de blauwe vorm... even een proefstukje opprikken om te kijken of het klopt wat je in gedachten hebt...

Dit is het uiteindelijke werkstuk geworden, zie je wat er nog allemaal in veranderd is? Daarna konden we aan het borduren beginnen, grote steken met dik garen om vormen te accentueren of juist af te vlakken.

Leslie helpt me hier een beetje op weg.... dat was zo nu en dan wel nodig ;-)

Uiteindelijk werden al onze werkstukken besproken, heel leuk om te zien wat iedereen gemaakt had!

Ann was een van de medecursisten, op haar blog 'stuk voor stuk' kan je haar werk van de workshop zien.

maandag 7 mei 2012

Mozaiek

Deze maandag geen mozaiekles vanwege de meivakantie maar ik kan nu mooi even laten zien hoe ver ik met de zon ben. Volgende week maandag de rest van de rand afmaken en de week daarna kan ik voegen!