zondag 26 februari 2012

nog een nieuwe tas

Bij het opruimen kwam ik nog een stapeltje stalenboekjes van leer tegen, een mooie soepele kwaliteit die vast wel te naaien is op mijn Bernina.  Eerst maar eens de boekjes uit elkaar gehaald om te kijken wat er bruikbaar was.

Dat viel niet tegen, ik had genoeg om een licht gekleurde en een donkere tas te maken.   Ik heb weer het tassensjabloon van Clover gebruikt ( gekocht bij VHZ in Eindhoven). Dat werkt wel zo makkelijk!  Dit keer heb ik het 'portfolio plus' model gebruikt.

De ondergrondstof had ik precies op maat geknipt, nog een laag scheurvlies eronder om gemakkelijker te kunnen naaien.... en een mooie vlakverdeling maken van de leerstalen.

Voor en achterkant van de tas zijn bijna klaar maar ik wil er ook nog wat op borduren. Een paar patronen uitgezocht die me wel aanstaan en eerst op wat proefstukken uitproberen.

Dit patroon is heel mooi en borduurt ook goed uit maar is net iets te groot voor op de tas. (het is trouwens een patroon van DBS, Indiancircle )
Dit patroon ( Savannas birds van DBS ) borduurt op leer niet zo mooi, de zigzaglijn trekt teveel in het leer. Jammer want verder is het een mooi patroon maar duidelijk beter geschikt om op stof te borduren.

Gelukkig heb ik nog meer borduurdesigns uitgekozen en het derde patroon is raak!


Morgen zal ik laten zien wat er uiteindelijk op de tas geborduurd is....

1 opmerking:

Mrs Busy zei

Die savanna bird zijn inderdaad erg mooi. Jammer dat ze niet goed op leer uitborduren.

Momenteel werkt je volgersknop niet. Morgen nog maar eens proberen!

Groet,
Mrs Busy