dinsdag 31 juli 2012

Handquilten

Ik ben meer van het snelle machine werk maar dit traditionele patroontje vroeg toch echt om handquiltwerk... heel gestaag vordert het...


maandag 30 juli 2012

Behulpzame kat...

Heb ik al eens laten zien hoe behulpzaam poes Harrie is?

hij houdt mijn tas goed vast....

hij houdt mijn quiltwerk warm...

en toen hij nog jonger en leniger was bewaakte hij zelfs het vogelhuisje!

zaterdag 28 juli 2012

Anijs geurzakje

Als je de zolder (een beetje) opruimt kom je wel eens iets leuks tegen....


Een geurzakje met anijs... lang geleden met de hand geborduurd! Het was een patroon uit de 'Steek' , dat weet ik nog wel.... 
Toch eens kijken of er nog ergens steranijs verkocht wordt want hier zit geen geur meer aan...

vrijdag 27 juli 2012

Vintage doosje

Als cadeautje voor mijn nicht een blikje met vintage kant en poezenplaatjes beplakt ... nog wat theezakjes erin en klaar!


donderdag 26 juli 2012

Wandelen langs de Maas

Lekker een dagje uit.... wandelen langs de Maas en foto's maken...


woensdag 25 juli 2012

dinsdag 24 juli 2012

maandag 23 juli 2012

zondag 22 juli 2012

en nog meer chunky's

Ik hoop dat het nog niet gaat vervelen?  Nog een aantal zelf ontworpen chunky's.


 En zo zien ze er uit als ze klaar zijn:


vrijdag 20 juli 2012

Chunky's

Vandaag een overzicht van een aantal stoffen chunky's die ik op web-log.nl wel al heb laten zien...
Deze chunky's zijn gemaakt met oa Angelina en Tyvek.

En als je je afvraagt wat chunky's n u eigenlijk zijn.....

Wat zijn Chunky’s?

Van verschillende kanten kreeg ik de vraag “wat zijn chunky’s nu eigenlijk?”  Een chunky book wordt ook wel een fat book genoemd….een dik boek dus!  Met een chunky wordt meestal 1 pagina uit zo’n boek bedoelt.  Zo’n pagina kan allerlei maten hebben maar vrij gebruikelijk is 4 x 4 inch oftewel 10 x 10 cm.  De pagina wordt “chunky” dik door er allerlei 3d ornamenten op te bevestigen en/of er allerlei linten en garens aan te hangen. Meestal geldt hoe meer hoe beter!  Op het moment dat je van alle verzamelde pagina’s een boek gaat maken gaat dat boek natuurlijk nooit meer dicht…en dat is juist het leuke ervan

donderdag 19 juli 2012

Nieuw project...

Komende tijd ben ik met een nieuw project bezig.... Daarvoor moeten eerst foto's worden gemaakt... heel veel foto's.... en die foto's moeten uitgezocht en bewerkt worden voordat ze verwerkt kunnen worden in het project... geheimzinnig allemaal ;-) 

tot die tijd een overzicht van al gemaakt werk, een goede reden om ook al die foto's eens door te nemen! 

Een haarspeld / broche gemaakt van vintage kant met een bewerkt stoffen hart. Het kant en de stof zijn bewerkt met 'paverpoll' om ze hard en waterafstotend te maken.

Theemuts die onderhand wel aan vervanging toe is, de kleuren zijn wel heel erg vervaagd... met een theedoosje met heerlijke 'simmer down' kruidenthee.

woensdag 18 juli 2012

Stof crashen

Op onze laatste borduuravond voor de zomervakantiestop hebben we wat nieuws (voor ons) uitgeprobeerd namelijk stof crashen met vliesofix en wateroplosbaar vlies.

Op de achterkant van een lapje stof leg je twee lagen vliesofix (zonder het papier) en daarop een laag wateroplosbaar vlies. Vastspelden en doorstikken op de naaimachine. Stiksels ongeveer 1 cm van elkaar af.
Daarna met een stoomstrijkijzer er vlak boven flink stomen, stof zo nu en dan omdraaien, net zolang tot de stof niet meer krimpt. Of natuurlijk totdat je het resultaat goed vindt.  Daarna voorzichtig het wateroplosbare vlies uitspoelen en een stukje plakvlieseline achter op de stof strijken zodat de stof z'n vorm behoudt.Nog een tip.... laat het strijkijzer eerst goed op temperatuur komen voordat je gaat stomen....bij mij vielen er wat waterdruppels uit die meteen het oplosbaar vlies oplosten.... vandaar de vreemde plekken...


Op de website van 'Vlieseline' staat een filmpje over het crashen: http://vlieseline.de/Deutsch/Produktvideo.htm?pId=25&vId=16068

Het lapje is trouwens een zonneprint die ik zelf geverfd heb.dinsdag 17 juli 2012

Wat bloeit er in de tuin vandaag dl. 23

Deze vrolijk geel bloeiende plant staat vrolijk bij, hij heeft duidelijk geen last van het natte weer. Als ik nu ook nog op de naam zou kunnen koen was het helemaal mooi ;-)Maar gelukkig weet ik van deze plant wel de naam.... een mooi groot uitgevallen afrikaantje!


zondag 15 juli 2012

Tas afmaken

Eenmaal thuis heb ik en een kortere rits ingezet....


knalroze klitteband opgezocht en de hengsels ook met roze gevoerd...

En zo zit hij helemaal in elkaar.


zaterdag 14 juli 2012

Borduuravond en tas

Ik loop een beetje achter met m'n blog verslagen... gisteravond hadden we weer een bijeenkomst van ons borduurgroepje en ik heb nog niet eens laten zien wat ik de keer daarvoor gemaakt heb.
Soms hebben we een onderwerp wat niet alleen maar met de borduurmachine gemaakt wordt. In juni hebben we dus een tas gemaakt.... die heb je tenslotte nooit genoeg ;-)  hoewel ik denk dat ik binnenkort op m'n website wat tassen te koop aanbied!  Onze groep komt iedere keer in de werkruimte van VHZ samen (heel makkelijk als je eens wat materiaal tekort komt....) en dit keer gingen we aan de slag met een patroon wat vhz ook verkoopt, de Clover tas!.

Ik had thuis al een voorvak gemaakt met borduurtjes, het zijn patronen met mylar.


Op de achterkant een klein zakje met rits.

En toen het prutsen met de rits en de voering... ik had een fout gemaakt met het inzetten van de rits en helaas heb ik thuis alles weer uitgehaald en opnieuw gedaan.

woensdag 11 juli 2012

Foto tas

Hoe vinden jullie deze tas? 
Ik heb foto's gemaakt van de voor- en achterkant van mijn fototoestel en die op canvas geprint.


dinsdag 10 juli 2012

Shirt klaar 2

Het shirt / top  heb ik gemaakt uit de nieuwste Knipmode, nr 7 juli 2012. Het is model 14, maakbaar in maat 34 t/m 46 ....

Zo staat hij in de knip:
Het enige wat ik veranderd heb is de afwerking van de hals... in de beschrijving staat dat je met een afwerkbies moet werken maar ik heb een beleg geknipt, dat vind ik mooier (en makkelijker)

Shirt klaar

Een dagje achter de naaimachine en ik heb wat nieuws om aan te trekken...


Het valt niet mee om mezelf goed op de foto te zetten maar zo krijg je toch een idee van het model.


donderdag 5 juli 2012

Samen in de tuin 2

Goed weer om ook het uitknippen van het patroon in de tuin te doen.
Poes heeft dit keer minder belangstelling voor wat er op tafel gebeurt.Het is model 14 uit de nieuwste knip geworden... eens kijken of het lukt om er vandaag mee verder te gaan.

maandag 2 juli 2012

Samen in de tuin

Gezellig samen met poes Harrie een patroon uit de KnipMode uitzoeken.


Toch maar een andere plek uitzoeken?


Hier slaapt het nog veel beter!