zaterdag 18 mei 2013

Pure Photo Workshop

Het is alweer tijd voor opdracht 2 van de Pure Photo Workshop.  Deze week moeten we aan de slag met 'positioning, light and point of view'.De opdracht wordt dit keer gegeven door Mariska de Groot .  Op mijn zolderatelier aan de gang gegaan met een vaasje met een verlepte roos .... 

De eerste twee foto's zijn vanaf twee afstanden gemaakt met het licht van boven.

 De volgende twee foto's zijn recht van voren gemaakt , van dichtbij en nog iets dichterbij ;-) Het licht komt nog steeds van boven maar onder een iets andere hoek.

 Deze foto is van bovenaf genomen, het licht komt nog steeds van boven.
 Deze foto is voor een raam gemaakt, het licht komt van voren.

 En hier ging er iets mis...het vaasje viel om. Dat gaf wel de gelegenheid om een waterplasje op de foto te zetten.... even snel voordat er gedweild moest worden...

En deze foto's van van onderaf genomen, met het licht van boven.

En tot slot een volledig uitgezoomde foto...Mwah.... heeft niet mijn voorkeur....wat een rommeltje....
Ik zie dat ik geen enkele keer voor een heel duidelijke lichtbron heb gekozen, hierbij heeft strijklicht duidelijk mijn voorkeur... en inzoomen / macro foto's duidelijk ook!

9 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

Ik moet voornamelijk lachen om jouw blog. En niet zozeer om je foto's, maar om het geheel......Strijkplank+extra plank......niks professioneel. Klooien, met licht en nog eens licht en o ja...andere hoek, vaasje om etc,,
Ik heb ervan genoten! Op naar de volgende week ;-)
Madelief.

Jane zei

Een ongeluk op de werkvloer, maar wel met een mooi effect. Dat plasje water staat er toch ook maar op. De foto met het licht van het raam vind ik het mooist.

Neuroknitter zei

I love this series...it certainly displays the strengths and weaknesses of the different light sources. The one from the window is great. I love the puddle! I really do! (it kept happening to me, too!) :) But you took advantage of its presence and made a whole new shot with the rose and the puddle. You improvised, and another story emerged! The rose peeking over the shelf is precious, and the backlit rose (second from bottom) gives some texture to the petals and highlights their transparency. Good job!!

Jane zei

Jade zegt: leuk zo'n roosje met schattig vaasje. Ik vind de roos van dichtbij het mooist.

Barbaramama zei

Mooie serie hoor! Ik moet wel lachen om je laatste, uitgezoemde foto ;)

Anoniem zei

Met dat plasje water loop je al mooi vooruit op de opdracht van komende week ;)
Vooral de foto van onderen is erg leuk: net of de roos van boven naar beneden kijkt en het toch een beetje spannend vindt

Lot de Wit zei

Wat leuk dat je een verlepte roos hebt gekozen en geen 'topfitte' roos. Krijg je meteen andere foto's van. Ik vind je derde en vierde foto mooi. Lekker intens, de kleuren.
Je zesde foto vind ik ook mooi, wel een beetje zielig. Maar dat is waarschijnlijk mijn eigen projectie;)

Hermie zei

leuk zo die foto's, het is mijn tweede hobby,maar het blijft leuk
Dank je voor je aanmelding op mijn blog

Annette zei

Leuke serie foto's. De vierde foto van de roos vind ik qua belichting het mooiste. De foto's met de druppels vind ik ook erg geslaagd!