donderdag 26 juni 2014

Transmongolië express .... taking the train to China 5 ... Mongolië

Zondag 25 mei kwamen we om 06.30 aan in Ulaanbaatar.  We werden daar door een gids en chauffeur opgewacht en meteen naar het Terelj natuurpark gebracht. De komende twee nachten zouden we daar in een Ger doorbrengen.

Onderweg naar het park kwamen we onze eerste gers al tegen
En de eerste van vele Ovoos , dit zijn sjamanistische heiligdommen bestaande uit gestapelde stenen met voornamelijk blauwe gebedsvlaggen.

Het gerkamp waar wij sliepen lag er mooi bij
Heerlijk rustig ook, wij bleken de enige gasten te zijn! We zaten duidelijk nog net in het voorseizoen, een week later zou er al een groep van 10 personen komen.
Het interieur van de ger was sfeervol, de kachel in het midden konden we in de avond en nacht nog goed gebruiken. Overdag was het rond de 20 graden maar tegen een uur of vijf daalde de temperatuur snel en 's nachts was het maar net boven het vriespunt. Maar met het vuur aan bleef het behaaglijk in de tent!
 Wel even bukken bij de deur...

Dezelfde middag hadden we nog een uitstapje naar het grootste ruiterstandbeeld ter wereld.... Genghis Khan te paard is maar liefst 40 meter hoog en gemaakt van roestvrij staal... imposant!

Bij het standbeeld werden ook wat roofvogels geshowd:En terug in ons gerkamp zagen we er ook nog een in de vrije natuur:
De tweede dag stond er een wandeling naar Turtle Rock en de Arryabal meditation temple op het programma.


Mooie bloemen onderweg:
Turtle Rock:
Op het pad naar de tempel stonden allemaal borden met wijze spreuken.


Het uitzicht vanaf de tempel was schitterend:
Naast onze ger woonde een familie fluithaas... Ooit van een fluithaas gehoord??  En dit zijn nog wel Mongoolse fluithazen! Als je maar stil bleef zitten kwam de hele familie tevoorschijn...


Onze laatste avond brachten we bij een nomadenfamilie door. We werden ontvangen met melkthee, zelfgebakken koekjes en verse boter.


Nog even kijken bij het melken:
En daarna mochten de kalfjes weer verder drinken
De volgende ochtend werden we na het ontbijt weer opgehaald en naar Ulaanbaatar gebracht.1 opmerking:

Ineke zei

Wat een prachtige foto's, mooi verslag van jullie vakantie.

Groetjes, Ineke