maandag 7 juli 2014

Transmongolië express .... taking the train to China 8 .....almost in Beijing

Donderdag 29 mei was weer een treindag...onze laatste alweer! Om half zeven 's ochtends werden we bij ons hotel opgehaald en naar het station gebracht. Daar ontmoeten we onze Belgische reisgenoten van de eerste dagen weer. We zaten weer met z'n vieren in dezelfde coupe, gezellig!
Het overzicht van alle haltes tussen Ulaanbaatar en Beijing:
Mooie trein, stille perrons en zo nu en dan wat straatventers op de perrons:Het was hier ook weer een stuk warmer dan op het eerste gedeelte van onze reis...
Het landschap veranderd, we rijden langs de randen van de Gobi woestijn.
Mooie borden op de trein:

En op het perron:
Uit het raam kijken blijft leuk

Rond 7 uur 's avonds gaan we de grens van Mongolië over, dat duurt zo'n anderhalf uur.  Een kort ritje verder is de halte voor de Chinese grensovergang. Helaas mochten we daar geen foto's maken.... We werden ontvangen door in de houding staande beambten en Chinese klassieke muziek. Daarna een toespraak in het engels en in het chinees.... alles luid en duidelijk te volgen over de luidsprekers! Hierna ging de trein weer een stukje achteruit en werden we een grote hal binnengereden. Het spoor in China is anders van breedte dan dat in Mongolië dus alle onderstellen moesten vervangen worden!
De nieuwe onderstellen liggen al klaar:
En bij de wagon tegenover ons konden we mooi zien wat er allemaal gedaan werd.
Vier uur later reden we weer verder en was het de hoogste tijd om ons bed op te zoeken.
De volgende ochtend was het landschap flink veranderd
Er kwamen ook weer bergen in zicht
Door het raam een foto maken blijft lastig:
Om twee uur 's middags kwamen we aan in Beijing en een uurtje later waren we bij ons hotel...even tijd om de stad te bekijken en dan weer door naar ons volgende doel...
Ons hotel lag op loopafstand van het Jingshan park met mooie gebouwen en een prachtig uitzicht over de Verboden Stad. Er hangt behoorlijk wat smog...Ons hotel lag in een Huton wijk en net om de hoek zaten veel kleine restaurantjes. We hebben hier heerlijk gegeten!
1 opmerking:

Anoniem zei

Wat hebben jullie een prachtige reis gemaakt en wat leuk dat je ons een klein beetje middels de foto's en je verhaal mee laat genieten.
Groetjes, Lenny