maandag 22 december 2014

Shirt met watervalhals...

Ik wilde al langer een shirt maken met een watervalhals, maar dan wel een shirt met lange mouwen en de hals niet al te diep.  Zo'n patroon kon ik natuurlijk net niet vinden in m'n tijdschriften.... Maar ik had wel laatst een shirt gemaakt wat me wel beviel.
Ik had hiervan een proefversie gemaakt van een goedkoop lapje van de markt...koste wel 1 euro p/m!
Het is model 12 uit de Fashion Trends 16, herfst 2014.

Op internet had ik een beschrijving gevonden hoe je een bestaand patroon kon ombouwen naar een watervalhals: Threadsmagazine Cowl neck drawing

Leuk om uit te proberen op een druilerige zondag
 Met dit uitzicht ging ik lekker binnen aan de slag:


Op de stof en knippen maar...

De eerste keer passen...valt niet tegen
Maar ik vind de hals toch een beetje te diep geworden...
Met een extra inzetstuk is dat snel opgelost...ik zie trouwens dat ik toe ben aan een nieuwe spiegel, dit is een heel oude en het weer zit erin....niet handig bij het foto's maken....

Hier hangt het shirt... de kleur is in het echt heel donkerblauw, tegen het zwart aan. Ook dit was weer een lapje van de zaterdagmarkt, Van der Heiden Stoffen staat daar met een grote kraam. Meestal ook met een ruime sortering goedkope stof, goed geschikt voor proefmodellen!  (deze stof was ook 1 euro p/m!)
Bij een volgende poging ga ik de hals toch iets hoger tekenen en maak ik het model in een iets dikkere stof, beter geschikt voor de winter.3 opmerkingen:

Marit zei

Je hebt vele talenten Maya! Ik mis trouwens hier in Middelburg wel een stoffenmarkt :( dat was wel een pré van E'hoven (én het Smitje én Hoppenbrouwers... én de buuf... ik mis nog aardig wat eigenlijk!)

Yvonne zei

Prachtig shirt.
Groetjes, Yvonne.

Yvonne zei

Prachtig shirt.
Groetjes, Yvonne.