vrijdag 13 april 2012

Papierscheppen

Zondag 15 april ga ik een workshop papierscheppen volgen. Er zijn nog wat plaatsen vrij!  Hier wat informatie als je ook zin zou hebben...

papier gemaakt van narcisblad

papier gemaakt van narcisblad

.............................................................................................................

Geachte geïnteresseerde in workshops papierscheppen,
Zondag 15 april zal ik de workshop papierscheppen met planten en kranten geven op het buitenterrein van de KunstClub aan de Zeelsterstraat 147.
In de workshop leert u de basis van het papierscheppen met oude kranten, experimenteert u met het decoreren van verse velletjes en maakt u prachtig papier van plantendelen als bladeren en grassen.


Programma:
We beginnen met het prepareren van plantaardig materiaal. Terwijl dat 2 uur staat te koken gaan we met oude kranten aan de slag. Met deze pulp kunt u nieuwe velletjes scheppen in een A4 schepraam. Vervolgens leert u hoe u decoratieve materialen als zaden, droogbloemen, veertjes en/of textiel tijdens het scheppen kunt toevoegen aan de pulp en op deze wijze de oude krant omvormt tot kleine kunstwerkjes. Ook kunnen de velletjes ingelegd worden met meegebrachte gedichtjes of regels tekst (met watervaste inkt geschreven!!!!) en foto’s. Met de gedroogde velletjes kan eventueel (thuis) een persoonlijk boekje gemaakt worden. Na de lunch worden de gekookte plantendelen verder bewerkt tot plantaardige pulp en verwerken we het plantaardige materiaal in ansichtformaat schepraampjes en u keert huiswaarts met een verrassende collectie (natte) velletjes versgeschept papier. (Ik zorg voor geschikte verpakking en drooginstructies)

Voor degenen die al eerder papier van kranten geschept hebben zijn er in de ochtend alternatieve mogelijkheden: U kunt een kommetje maken en er zal geëxperimenteerd kunnen worden met andere materialen zoals melkpakken of tijdschriften om papierpulp te maken.

Kosten:
Dank zij de genereuze medewerking van De Kunstclub kost deze dag slechts € 70,00 en is inclusief materiaal, een reader, koffie, thee, limonade, een lekker stuk zelfgemaakte kruidkoek en een heerlijke lunch.

Er is een maximum van 6 deelnemers, bij grote belangstelling kan er op zaterdag 21 april een extra workshop plaats hebben.

Tijd:

zondag 15 april tussen 10.00 en 17.00 uur

Plaats:

De workshop wordt gegeven in de KunstClub van Alex en Marianne den Ouden. We zullen in principe buiten werken. Bij nat of koud weer zullen we het papier binnen scheppen, maar een deel van de werkzaamheden moet buiten plaats vinden. Kom niet in je zondagse goed en schoeisel (i.v.m. met grondstoffen die onuitwisbare vlekken kunnen geven). Neem warme kleding en een regenjack mee en rubber werkhandschoenen. Ik zorg voor voldoende materiaal, maar je kunt eigen plantaardig materiaal meenemen zoals narcisbladeren, grassen, riet(pluimen), blaadjes, irisblad, hostabladeren, varens, eikenblad, mos e.d., ( Rond deze tijd van het jaar is er nog niet zoveel vers te plukken, maar ik heb genoeg in gedroogde vorm) Je hebt een volle plastic draagtas met eenzelfde soort blaadjes/grassen nodig voor ong. 3 velletjes A4 formaat.


Info en reservering:

Voor meer informatie: www.miekesmeulers.nl
Bellen of mailen: 06-40010493 / info@miekesmeulers.nl  
Graag aanmelden per mail, dan zal ik u laten weten of er nog plek is.
Uw inschrijving aan de workshop is definitief als u 10 euro overmaakt op bankrek. 3274854 t.n.v. M. Smeulers te Eindhoven o.v.v. workshop papierscheppen 15-4.

Met vriendelijke groet,

Mieke Smeulers
............................................................................................................................................


1 opmerking:

christina zei

bofferd dat jij hier naar toe gaat. Lijkt me fantastisch. Ben heel benieuwd wat je gaat maken.