zondag 30 september 2012

Verjaardagskaart

Het is weer tijd om een fibermail verjaardagskaart te sturen naar de volgende jarige van ons groepje... hij staat al klaar om maandag op de post te gaan.


zaterdag 29 september 2012

Beren

Vandaag op bezoek geweest bij mijn nicht, ze was vorige week vijftig geworden en dat vroeg om een speciaal cadeau!  Ze spaart teddyberen .... en daar had ik wel lapjes van...


Ik heb een quilt met heel veel beren voor haar gemaakt in haar lievelingskleuren.  Voor de foto ligt hij even op ons bed maar op haar eigen bed past hij perfect.vrijdag 28 september 2012

Beterschapskaart

Vandaag een fibermailkaart op de bus gedaan voor een zieke medequiltster, hopelijk fleurt ze hier een beetje van op.


donderdag 27 september 2012

'Let it Loose' workshop les 2

Deze les gingen we met silhouetten werken.  Eerst dus zoeken naar geschikte plaatjes om sjablonen van te maken.En daarna uitproberen....  Uit de knutselperiode van de kinderen had ik nog een verzameling blaasstiften liggen, die werken prima met de sjablonen!

Ik heb de sjablonen uit een transparant gesneden, zo kan ik beide vormen gebruiken en goed zien wat ik doe. Om het sjabloon op z'n plek te houden heb ik er wat tijdelijke lijmspray op gespoten.

En nog wat tekst toegevoegd. Ik heb uit een hele oude gedichtenbundel een gedicht geknipt wat ik wel bij de afbeelding vond passen. (uit de bundel 'Iris' van Jacqueline van der Waals, uitgegeven in 1918)
maandag 24 september 2012

Wat bloeit er in de tuin vandaag dl. 24

 Er groeit en bloeit nog van alles in onze tuin.

De puntpaprika heeft dit jaar echte puntpaprika's al zijn ze nog wel wat klein.

De teunisbloem heeft nog steeds een paar bloemen, zo'n leuk gezicht om ze tegen de schemer open te zien gaan!

We hebben dit jaar heel veel kleine kikkertjes in de vijver, deze was wel 2 cm!En voor het eerst hebben we een stel salamandertjes tussen de planten gevonden!  Deze kwam bij het werken in de tuin tussen de uitgegraven planten tevoorschijn...helemaal onder het zand!

zondag 23 september 2012

Tekenles

De eerste tekenlessen van dit seizoen zitten er al weer op.  We zijn dit jaar met een stilleven begonnen, dat wordt nog wel een paar lessen werken voordat het af is.


En een korte oefening voordat we weer serieus gingen tekenen


Lekker vlot met verf op ruw behangpapier een gestileerde schets maken.

zaterdag 22 september 2012

'Let it Loose' workshop les 1

De eerste fase... de ondergrond voorbereiden:

Omdat we met tekst moeten gaan werken leek het me wel leuk om de ondergrond ook met tekst te maken. Op mijn vel papier heb ik stukken van een oude krant, een woordenboek en een oude Duitse roman geplakt.


Daarna een laag gesso er overheen en uiteindelijk nog wat aquarelverf ... ik ben vergeten om daar een foto van te maken.

Toen ik toch met de achtergrond bezig was maar meteen er een paar meer gemaakt, dan ligt dat vast klaar voor de volgende lessen.


Daarna met tekst en afbeeldingen aan de gang gegaan...


Gelukkig staan er in reader van deze les voldoende tips om lekker aan de gang te gaan ... het hoeft ook niet meteen volmaakt te zijn, daar zijn het tenslotte lessen voor ;-)

En dit is mijn eerst pagina geworden! De strook aan de linkerkant blijft voorlopig leeg, daar gaan we de laatste lessen het boekje mee binden...vrijdag 21 september 2012

Strijkletters....

Joke, de letters zijn voor jou.... maar ik heb geen email van je.... hopelijk lees je dit....stuur dan even een mailtje...

dinsdag 18 september 2012

Workshop en weggevertjes...

De eerste opdracht voor de workshop is meteen al een uitdagende.... er moet een stuk tekst geschreven worden en verwerkt worden op de eerste pagina....  Gelukkig staan er ook heel wat tips vermeld...  Morgen zal ik eens laten zien wat ik ervan gebrouwen heb ;-)

Bij het verzamelen van spulletjes voor de workshop (ik heb gewoon gewinkeld in eigen voorraad....) kwam ik nog het een en ander tegen wat al erg lang lag te verstoffen ... tijd om er hopelijk  iemand anders blij mee te maken!

Zie je wat leuks staan waar je wel wat mee wilt doen.... laat een reactie achter o.v.v. je keuze en natuurlijk ook een mailadres zodat ik je kan bereiken!

1: dun boek met applicatiemotieven en  ideeen voor sweatshirts


2: uitgeprinte patronen met mallen van paternoplaat ... zijn vergeven...
 3: Strijkletters ... zijn vergeven

4: strijkmotief  'kat' ... zijn vergeven5:  boekje met kinderpatronen ... zijn vergeven6:  Duitstalige uitgave met kinderpatronen .... zijn vergeven


maandag 17 september 2012

Workshop met papier

Ik heb me ingeschreven voor een workshop Art Journaling bij Marit's Paper World.  Vandaag komt de eerste les in de mail... ik ben benieuwd! De eerste voorbereidingen heb ik al gemaakt...materialen verzamelen en het aquarelpapier op maat gesneden, ik ben er klaar voor!

Ik ga de 'Let it Loose' workshop doen...

vrijdag 7 september 2012

Tentoonstelling Quiltersgilde

Vandaag stond een uitje naar de jaarlijkse tentoonstelling van het quiltersgilde op het programma. Van te voren al een kaartje gekocht via internet, dat scheelde wel wachttijd bij de kassa!  Er hingen weer veel mooie quilts, een goede mix van traditioneel en modern.

De stand van het gilde zag er weer gezellig uit:
 Drie leuke demonstraties:En mooie oude kantjes bij een van de winkeltjes:
Daarna heerlijk op een terras wat gedronken, natuurlijk met echte Deventerkoek erbij!

En na het verdere winkelen een heerlijke maaltijd

Terwijl we een prachtig uitzicht hadden op een bijeenkomst van oldtimers