vrijdag 30 januari 2015

Terschellinger Koek

 Goed weer om te bakken... Terschellingerkoek

De link naar het recept van de Terschellingerkoek die ik een tijdje terug plaatste werkt niet meer.  Ik heb het recept nu hier op mijn receptenpagina gezet.

Dit is het recept:
Terschellinger Koek, naar een oud familie recept.

200 g zelfrijzend bakmeel
200 g rozijnen
250 g bruine basterdsuiker
150 g boter
1 zakje vanille suiker
3 theelepels speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
2 eieren
2 eetlepels melk
beetje amandel essence

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Beboter de cakevorm. Gebruik een mixer voor het mengen.

Doe de boter in een grote kom, voeg de suiker, de vanillesuiker,de melk, de kaneel en speculaaskruiden en de amandelessence toe en mix het goed door elkaar.  Voeg een voor een de eieren toe en mix het door elkaar.
Voeg nu het meel toe en mix dat er voorzichtig doorheen. Als laatste de rozijnen toevoegen en die met een lepel door het beslag mengen.
Doe het beslag in de cakevorm en bak als cake. Kijk op de gebruiksaanwijzing van je oven voor de temperatuur en baktijd.

Geniet ervan!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit klinkt heerlijk en ziet er lekker uit Maya. Heb het recept overgenomen en ga deze koek ook maken. Groetjes Lenny.